Over Philippe

Ervaren rechercheur met een passie voor gesprekstechnieken.

Philippe Descans (°1983) is sinds 2002 werkzaam bij de Belgische politiediensten. Na enkele jaren algemeen politiewerk dreef zijn talent voor communicatie en verhoor hem naar het recherchewerk.  Hier verdiepte Philippe zich in verhoortechnieken en schoolde zich bij in nationale en internationale ondervragingsmethodes, leugendetectie, omgaan met specifieke types (psychopaten, verstandelijke beperking, culturele verschillen, ...), en toetste deze theorieën aan de dagdagelijkse werking.  Deze verhoorstrateeg kan reeds tal van succesvolle verhoren op zijn conto schrijven.

Ondertussen groeide hij uit tot één van de referenties inzake verhoortechnieken, leugendetectie en confrontatiegesprekken binnen het politielandschap.

Naast zijn operationeel veldwerk geeft Philippe sinds 2011 les aan de politieschool Campus Vesta te Antwerpen en sinds 2017 ook aan de Nationale Politie Academie (ANPA) te Brussel.

Na een 9 maand durende opleiding mag hij zich sinds 2013, als één van de eerste in Vlaanderen, gecertificeerd verhoorcoach noemen.

Momenteel is hij werkzaam als teamleider binnen een recherchedienst, waar hij zijn expertise nog dagelijks toepast en overdraagt aan zijn medewerkers.

Sinds eind 2016 stelt Philippe zijn expertise in gesprekstechnieken ter beschikking van zowel bedrijven als particulieren.